سال بد سالی است که از هر روزش مرگ ببارد هر چند شاعر و اندیشمند بزرگ کشورمان «گروس عبدالملکیان» چه خوب گفته «هیچ چیز مثل مرگ تازه نیست.» شاید همین تازگی است که هر سال در هر ویژه نامه نوروزی که ورق میزنیم سطرها و صفحاتی در بدرقه اهل قبور است به رسم سوگواری. سال بد شگونی که رفت چهره ترسناکش را از همان بهار نشان همه دارد، بهاری که زایش را برای زمین و رفتن را برای مردمان در کمین بود. با این همه، تمام تلخکامیهای این دو قشر فقط به دلیل آینده نامعلوم و اقتصاد لرزان مشاغلشان نبود چراکه تقدیر هم به آنان سخت گرفت و برخی ناچار شدند دوستان خود را به قطعه هنرمندان بهشت زهرا (س) روانه کنند و غمانگیزتر اینکه به دلیل شرایط کرونایی، مجالی برای خداحافظی مبسوطی هم فراهم نبود و همه چیز در بهت و حسرت سپری شد.
در سوگ صدا در حسرت حنجره
پرویز پورحسینی» بازیگر نامدار و شناخته شده تئاتر، سینما و تلویزیون به علت ابتلا به کرونا بامداد (جمعه – ۷ آذر) در سن ۷۹ سالگی درگذشت. پرویز پورحسینی بازیگر مطرح سینما، تئاتر و تلویزیون ایران که از ۲۲ آبان ماه به سبب درگیر شدن با ویروس کرونا در بیمارستان فیروزگر بستری شده و تحت مراقبت ویژه قرار داشت در سن ۷۹ سالگی چشم از جهان فروبست. پرویز پورحسینی متولد سال ۱۳۲۰ است و در کارنامه کاریاش بازی در بیش از ۱۰۰ فیلم، تئاتر و سریال در همکاری با کارگردانهای سرشناسی همچون علی حاتمی، بهرام بیضایی، حمید سمندریان، علی رفیعی، مسعود کیمیایی، احمدرضا درویش، داود میرباقری و کمال تبریزی ثبت شده است. از جمله سریالهایی که پورحسینی در آنها ایفای نقش کرده میتوان به «زهر کوی»، «امیرکبیر»، «روزی روزگاری»، «دومین انفجار»، «اتومبیل»، «تصویر یک رؤیا»، «بافتههای رنج»، «روز ایپریت»، «حضرت مریم»، «همسفر»، «شب دهم»، «ملاصدرا»، «باران عشق» و «روزهای بیاد ماندنی» نیز اشاره کرد. وی با درخشش خود در جشنواره فیلم فجر توانست کاندیدای بهترین بازیگر نقش مرد برای فیلمهای «اوینار» و «طلسم» شود. او همچنین برای بازی خوب خود در فیلم «مریم مقدس» موفق به دریافت دیپلم افتخار از جشنواره فوق شد. جاده قدیم (۱۳۹۶)، پشت دیوار سکوت (۱۳۹۵)، صدای منو میشنوید؟ (۱۳۹۵)، قاتل اهلی (۱۳۹۵)، صله سحر (۱۳۹۴)، دوران عاشقی (۱۳۹۳)، رستاخیز (۱۳۹۱)، سفر مرگ (۱۳۸۷)، خواب لیلا (۱۳۸۶)، جای او دیگر خالی نیست (۱۳۸۴)، مریم مقدس (۱۳۷۹)، کمیته مجازات (۱۳۷۷)، حرفهای (۱۳۷۵)، فصل پنجم (۱۳۷۵) ریال شیخ مفید (۱۳۷۴) و عاشق فقیر (۱۳۷۴) از جمله فیلمهایی سینمایی است که پور حسینی در آنها ایفای نقش کرده است.
کوچ بهاری پدرسالار
محمدعلی کشاورز بازیگر باسابقه سینما، تئاتر و تلویزیون و یکی از پنج تن سینمای ایران نیز دیگر مسافر بهاری امسال بود. در سن ۹۰ سالگی درگذشت. این هنرمند که از اوایل خرداد ماه به دلیل عارضه کلیوی در بیمارستانی در تهران بستری شده بود، روز ۲۵ خرداد درگذشت. او دارای نشان درجه یک فرهنگ و هنر بود که در حدود ۵۰ فیلم سینمایی، بیش از ۳۰ سریال تلویزیونی و چندین تئاتر و تلهتئاتر ایفای نقش کرد. این هنرمند ایفاگر نقشهای ماندگاری در تاریخ سینما بوده است که از جمله آنها فیلمهای «خشت و آینه»، «آقای هالو»، «رگبار»، «صادق کرده»، «شطرنج باد»، «کمالالملک»، «مردی که موش شد»، «کفشهای میرزا نوروز»، «مادر»، «پول خارجی»، «دلشدگان»، «روز واقعه»، «ناصرالدین شاه اکتورسینما»، «خسوف»، «زیردرختان زیتون»، «غزال» بوده است. تماشاگران تلویزیون هم بازیهای به یادماندنی او را در مجموعههای تلویزیونی «داییجان ناپلئون»، «آتش بدون دود»، «هزاردستان»، «سربداران»، «افسانه سلطان و شبان»، «پدرسالار» و «گرگها» به یاد دارند.
همن مفید آرام گرفت
بهمن مفید بازیگر قدیمی تئاتر و سینما نیز یک روز بعد از تولد ۷۸ سالگیاش بر اثر سرطان درگذشت. او که ۵ سالگی با نمایشهای پدرش غلامحسین خان مفید وارد عرصه تئاتر شد، در نمایشهایی از بهرام بیضایی و بیژن مفید و بسیاری هنرمندان شناخته شده تئاتر، روی صحنه رفت. تماشاگران سینما نیز نقش آفرینیهای او را در فیلمهای «قیصر»، «طوقی»، «داش اکل» به یاد داشتند. او پس از انقلاب نیز در فیلم سینمایی «سرودتولد» و مستند «قیصر، چهل سال بعد» مقابل دوربین قرار گرفت. مفید در یک سال گذشته به دلیل سرطان ریه تحت درمان بود و سرانجام روز ۲۶ مرداد ماه در سن ۷۸ سالگی در منزلش در تهران درگذشت و بعد از سالها سکوت به آرامش رسید.
سیروس گرجستانی و نقش ناتمامش در «شاهرگ»
به فاصله چند روز بعد سیروس گرجستانی بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون نیز در سن ۷۶ سالگی درگذشت. او روز ۱۲ تیر ماه بر اثر سکته قلبی در بیمارستان از دنیا رفت. گرجستانی که از اواخر دهه ۴۰ فعالیت خود را در تئاتر آغاز کرده بود، در نمایشهای مختلفی همچون «آنتیگون»، «دکتر کنوک»، «معرکه در معرکه» و «عشق آباد» و «دندون طلا»، «زیر گذر لوطی صالح»، «استر»، «محراب»، «دارالحکومه»، «بکت» به صحنه رفت. فیلم سینمایی «ما همه با هم هستیم» آخرین حضور این بازیگر در سینما بود که سال ۹۷ به کارگردانی کمال تبریزی ساخته شد. «قانون مورفی»، «نهنگ عنبر ۲»، «شکار خاموش»، «طوفان شن»، «آدم برفی»، «آپارتمان شماره ۱۳»، «زرد قناری»، «ساحره»، «یکی بود یکی نبود»، «تنوره دیو»، «دوران سربی»، «مسافر ری» و «آدمکها» تعدادی از حدود ۴۵ فیلمی است که گرجستانی در سینما بازی کرده بود. او در سریالهای تلویزیونی هم حضور پررنگی داشت که «شاهرگ» جدیدترین کار او و تولید همین سال ۹۹ است. «کلاه پهلوی»، «گاو صندوق»، «زن بابا»، «خوش نشینها»، «دختری به نام آهو»، «صاحبدلان»، «متهم گریخت»، «یادداشتهای کودکی»، «پشت کنکوریها»، «شلیک نهایی»، «همسران»، «کیف انگلیسی» و «هتل» بخشی دیگر از فعالیتهای این بازیگر در تلویزیون است.
مرگ مستندساز و عکاس در پاریس
کیومرث درمبخش، مستندساز و عکاس، جزو اولین هنرمندانی بود که قربانی ویروس کرونا شد. او روز ۱۲ فروردین ماه در بیمارستانی در پاریس درگذشت. ظاهراً این هنرمند چند روز پیش از فوتش به دلیل بیماری در بیمارستان بستری شده بود و در همین مکان دچار کرونا شد تا پرونده زندگیاش در ۷۴ سالگی بسته شود. درمبخش متولد ۱۳۲۴ در تهران، عکاس و مستندساز و برادر کامبیز درمبخش هنرمند کاریکاتوریست بود. در کارنامه هنری او فیلم «بوف کور+زندگی و مرگ صادق هدایت» و مجموعه مستندهای درباره طبیعت و نیز عکاسی از فیلمهایی مانند «گوزنها» و «تنگسیر» به چشم میخورد.
وداع با خالق «مادرم گیسو»
هنوز فروردین به پایان نرسیده بود که اهالی سینما به سوگ سیامک شایقی، هنرمند فیلمساز نشستند. او که مدتها با بیماری سرطان مبارزه کرده بود، صبح روز ۲۷ فروردین ماه در سن ۶۵ سالگی درگذشت. این هنرمند که در کارنامه هنریاش فیلمهای خاطرهانگیزی همچون «جهزیهای برای رباب»، «در کمال خونسردی» و «باغ فردوس پنج بعدازظهر»، «مادرم گیسو»، «خواب زمستانی»، «ماه در جنگل»، «ابرهای ارغوانی»، «ستاره و الماس» و «شراره» را به یادگار گذاشته است، چند روز پیش از درگذشتش به کما رفته بود. سال گذشته خبرهایی از ساخت یک مستند از او به نام «خانه دوست اینجاست» درباره خانه سینما و با حضور فاطمه معتمدآریا و همسرش منتشر شده بود.
خلبان نمایش «شازده کوچولو»
اما تئاتریها در ماه اردیبهشت شاهد سفر بی بازگشت حسن عقیقی هنرمند تئاتر و تعزیه بودند؛ هنرمندی که با بازی در نقش خلبان نمایش «شازده کوچولو» کار علی اصغر دشتی در ذهن بسیاری از آنان ماندگار شده بود. بازیگری جوان که بر اثر کرونا جان باخت. طبیعتاً نمیشد برایش یادبودی برگزار کرد و علی اصغر دشتی هم به جای هر برنامهای، فیلم تئاتر «شازده کوچولو» را در فضای مجازی اکران کرد تا این بازیگر بار دیگر جان بگیرد.
یک با تجربه دیگر که سینما را داغدار کرد
درگذشت حسن شریفی، یکی از پیشکسوتان سینما، یکی دیگر از مرگهای تابستانی امسال را رقم زد. این سینماگر که سالها قبل در عکاسی، فیلمبرداری، تدارکات و تولید سینما فعالیت داشت، روز ۲۱ تیرماه از دنیا رفت. او گرچه در سالهای گذشته فعالیتی در سینما نداشت، اما کتابهایی نوشت که به یادگار ماندهاند. حسن شریفی تجربههای ارزشمندی در تدارکات، تولید، عکاسی، فیلمبرداری و… در کنار اسامی مطرح سینما همچون ساموئل خاچیکیان، پرویز خطیبی، مجید محسنی، اسماعیل کوشان، مهدی میثاقیه، عباس شباویز و سیامک یاسیمی داشت.
بازیگر «نیمه پنهان» و «عاشقانه» درگذشت
به فاصله ۵ روز بعد، سوسن سلیمی بازیگر قدیمی سینما نیز روز ۲۶ تیر در خانهاش درگذشت.۱۰ این بازیگر که متولد سال ۱۳۲۳ بود، در فیلمهایی چون «نیمه پنهان»، «عاشقانه»، «مرسدس»، «عشق طاهر»، «افعی» و … نقش آفرینی کرده بود. ظاهراً این بازیگر ۱۰ روز پیش از مرگش دچار بیاشتهایی شد و با اینکه بیماری خاصی در او تشخیص داده نشد ولی از دنیا رفت.
سفر همیشگی بازیگر همیشه خندان
صبح روز ـ ۳۰ تیر ماه ـ رضا عطاران با انتشار خبری کوتاه در صفحه شخصیاش، مخاطبان را از درگذشت احمد پورمخبر باخبر کرد؛ بازیگری که با مجموعههای تلویزیونی و فیلمهای سینمایی، خنده بر لبان تماشگران نشاند، در واپسین روزهای تابستان، به فرشته مرگ لبخند زد و بعد از مدتی بیماری آرام گرفت. پورمخبر که زاده سال ۱۳۱۹ در تهران و بازنشسته ارتش بود، در آخرین روزهای زندگیاش به مدت یک ماه در بیمارستان بستری شد. تماشاگران تلویزیون بازیهای او را در سریالهای رضا عطاران به یاد دارند و مخاطبان سینما نیز نقش آفرینیهای او را در آثاری چون «توفیق اجباری»، «زنها فرشتهاند»، «خروس جنگی»، «دردسر بزرگ» «اخراجیها»، «دایناسور»، «ده رقمی» و … به ایفای نقش پرداخته بود.
تهیه کننده فیلم «زندگی» از دنیا رفت
همایون رضا عطاردی هنرمند سینما و تلویزیون دیگر هنرمندی بود که تابستان امسال راهی دیار باقی شد. او که چندی پیش بر اثر ابتلا به ویروس کرونا در بیمارستان بستری شده بود، ۳ مرداد درگذشت. او کار حرفهای خود را از سینما آغاز کرد و سال ۱۳۷۲ در فیلم «رانندهٔ سفیر» به کارگردانی حبیبالله بهمنی و شفیع آقامحمدیان به عنوان آهنگساز فعالیت کرد. آهنگسازی سریال ۲۳ گرم به کارگردانی جواد مزدآبادی و «آدمخوار»، تهیه کنندگی فیلم «زندگی» از دیگر بخشهای کارنامه هنری او محسوب میشود.
یک چهره پرداز سینما از دنیا رفت
شراره عقیلی نیکو چهره پرداز سینما و عضو کانون چهره پردازان خانه سینما دیگر هنرمندی بود که اوایل مرداد ماه درگذشت. او همسر جناب آقای مجید اسکندری بود.
خسرو سینایی و آرزویی که ناکام ماند
اما با درگذشت خسرو سینایی، کارگردان سینما بر اثر ابتلا به کرونا و عفونت ریه، جامعه هنری بار دیگر به سوگ یکی از اعضای بی حاشیه خود نشست. فیلمسازی که ۱۱ مرداد ماه در سن ۸۰ سالگی در بیمارستات امیراعلم درگذشت. خسرو سینایی، مستند ساز و کارگردان سینما متولد سال ۱۳۱۹ است که فیلمسازی خود را از سال ۱۳۴۶ آغاز کرد. او سال ۶۲ مستند «مرثیه گمشده» با روایت مهاجرت هزاران لهستانی به ایران را ساخت که جایزهای از رییس جمهور کشور لهستان هم گرفت. یکی از مطرحترین فیلمهای سینمایی این کارگردان «عروس آتش» بود که ساال ۷۸ ساخته شد و سیمرغ بلورین بهترین فیلمنامه را در جشنواره فیلم فجر دریافت کرد. یکی از آخرین مستندهای خسرو سینایی «جزیره رنگین» بود که سال ۹۳ با محوریت جزیره هرمز و خاکهای رنگی این منطقه ساخته شد. «کویر خون»، «مثل یک قصه»، «گفتوگو با سایه» و «هیولای درون» از دیگر آثار این فیلمساز هستند که در حسرت ساخت فیلم «قطار زمستانی» پر کشید.
خداحافظی یکی دیگر از «مفید» ها
«بهمن مفید» بازیگر قدیمی سینمای ایران در سن ۷۸ سالگی براثر ابتلا به بیماری سرطان ریه درگذشت. بهمن مفید زادهٔ ۲۵ مرداد ۱۳۲۱ شمسی بازیگر، نوازنده، خواننده و گویندهٔ عروسکی بود که در یک خانواده هنرمند در روستای گرکان واقع در شهرستان اراک متولد شد. او برادر «بیژن مفید» نمایشنامهنویس و کارگردان ایرانی و «اردوان مفید» بازیگر، «هنگامه مفید» شاعر، ترانهسرا، نمایشنامه نویس و کارگردان و فرزند غلامحسین مفید، از هنرپیشگان قدیمی تئاتر و قدسیه فریور است. بهمن بازیگری تئاتر را از کودکی و با بازی در نمایشنامههایی که پدر و برادرش کارگردانی میکردند، آغاز نمود. او از ۴ یا ۵ سالگی در نمایشهای پدرش حضور داشت. «یوسف و زلیخا» نخستین نمایشی بود که وی در کودکی بازی کرد. مفید در جوانی، ضمن تحصیل در دانشکده هنرهای دراماتیک، به کارگردانی و بازیگری میپرداخت. وی همراه با پدر و برادرانش گروهی داشتند که به همراه بازیگرانی همچون بهزاد فراهانی، رضا میرلوحی، اصغر آقاخانی و بهرام وطنپرست به اجرای تئاتر میپرداختند. او که فارغالتحصیل رشتهٔ تئاتر از دانشکدهٔ هنرهای دراماتیک است، فعالیت سینمایی خود را در سال ۱۳۴۸ و با ایفای نقش کوتاهی در فیلم قیصر به کارگردانی مسعود کیمیایی آغاز کرد. این نقش گرچه کوتاه بود، اما با دیالوگ معروفش در این فیلم و این نقش، جاودانه شد. این دیالوگ، بخشی از سناریوی فیلم نبود، و پس از اجرا و پیشنهادش توسط بهمن مفید به دلیل زیبایی و اثرگذاری، مورد پسند مسعود کیمیایی قرار گرفت و وارد سناریو گردید. آخرین فعالیت سینمایی بهمن مفید مربوط به فیلم سرود تولد در سال ۱۳۸۳ میشود. مفید دوستی نزدیکی با هنرمندان بسیاری از جمله مرحوم جمشید مشایخی و مسعود کیمیایی داشت. از جمله آثار سینمایی او میتوان به برادرکشی، قدیس، طوقی، قیصر، قلندر و دهها اثر دیگر اشاره کرد. بهمن مفید که مدت یک سال به دلیل سرطان ریه تحت درمان بود، در ۲۶ مرداد ۱۳۹۹ در سن ۷۸ سالگی در منزلش واقع در تهران درگذشت بود.
مجری، منتقد سینما و مستندساز با سوادی که تنهایمان گذاشت
«اکبر عالمی» مجری، منتقد سینما و مستندساز بامداد سه شنبه (۲۲ مهر) در سن هفتادوپنجسالگی و به دلیل ابتلا به بیماری کرونا درگذشت. اردشیر عالمی فرزند اکبر عالمی با اعلام خبر درگذشت این هنرمند، در صفحه شخصی خود در شبکه اجتماعی اینستاگرام، نوشت: پدر رفت؛ فقط پدر من نبود، پدر چند نسل ایران بود؛ تأثیر وجودش تا سالها باقی خواهد ماند. عالمی که برای ساخت فیلم مستندی در مورد بیماری کرونا به یکی از بیمارستانهای تهران رفته بود، به این بیماری دچار و از روزهای آغازین مهر جاری در بیمارستان بستری شده بود. با این که شرایط وی در روزهای اخیر بهتر توصیف شده بود، بامداد سهشنبه زندگی را بدرود گفت. اکبر عالمی (متولد تیرماه ۱۳۲۴ در اهواز) مجری و کارشناس تلویزیون، استاد دانشگاه تربیت مدرس و کارگردان ایرانی بود که غالب کارهای وی در ژانر مستند عرضه شدهاند. وی فارغالتحصیل رشتهٔ سینما از دانشکده هنرهای دراماتیک و دارای مدرک دکترای سینما از انگلستان است. او از سال ۱۳۷۹ تا ۱۳۸۶ عضو فرهنگستان هنر و فرهنگستان زبان و ادب فارسی بوده است.
ابن ملجم مهجور و محبوب درگذشت
کریم اکبری مبارکه متولد ۱۶ خرداد ۱۳۳۲ در تهران، بازیگر و کارگردان ایرانی سینما و تئاتر بود. مشهورترین نقش وی در سینما نقش سرکرده در فیلم مرگ یزدگرد (بهرام بیضایی ۱۳۵۸) و در تلویزیون نقش ابن ملجم مرادی در سریال امام علی (داوود میرباقری ۱۳۷۵-۱۳۷۰) و احمر بن شمیط در سریال مختارنامه (داوود میرباقری ۱۳۸۸-۱۳۸۲) بودهاست. او در ۸ آبان ماه ۱۳۹۹ به دلیل ابتلا به کرونا درگذشت.
مرگ غم انگیز ماهچهر خلیلی
با درگذشت ماه چهره خلیلی ـ بازیگر سینما و تلویزیون که در تئاتر هم نقش آفرینی کرده بود، یک جوان هنرمند دیگر راهی دیار باقی شد. او که به همراه خانوادهاش در انگلیس زندگی میکرد، به دلیل ابتلا به بیماری سرطان روز ۱۷ مرداد ماه در سن ۴۴ سالگی درگذشت. ماه چهره خلیلی متولد ۱۳۵۵ تهران و دارای مدرک فوق لیسانس معماری از دانشگاه آکسفورد انگلستان بود. او نوه دختری پروین سلیمانی و از سال ۱۳۸۲ مشغول به فعالیت در عرصه سینما و تلویزیون بود. او بازیگر سریالهای «در چشم باد»، «مختارنامه» و «کلاه پهلوی»، «مرضیه»، «دختر گمشده» «گذر از رنجها» و فیلمهای سینمایی چون «اشنوگل»، «قرارمون پارک شهر»، «یادم تو را فراموش»، «صله سحر» و … بود.
مستندساز عاشق ایران درگذشت
امداد روز ۴ شهریور ماه دوستداران سینمای مستند داغدار منوچهر طیاب شدند که در بیمارستانی در وین از دنیا رفت. این مستندساز چند ماهی به دلیل سرطان در بیمارستانی در وین بستری بود. منوچهر طیاب متولد سال ۱۳۱۶ در تهران، دانشآموختهٔ رشته معماری در دانشگاه فنی وین و فارغالتحصیل کارگردانی سینما و تلویزیون از دانشکده سینمایی آکادمی دولتی موسیقی و هنرهای نمایشی اتریش است. او از سال ۱۳۴۲ با ساخت فیلم «سفال» به حرفهٔ مستندسازی روی آورد و در ۵۷ سال اخیر، نزدیک به ۱۰۰ فیلم ارزشمند میراث فرهنگی و تاریخی را کارگردانی کرد.
سفر باورنکردنی یک جوان تئاتری
هشتم شهریورماه میلاد حاجیزاده، بازیگر جوان تئاتر در ۲۷ سالگی و در حالی که به تازگی پایاننامه کارشناسی خود را در رشته کارگردانی تئاتر به پایان رسانده بود، از دنیا رفت. حاجیزاده علاوه بر دستیاری کارگردانی و مدیریت تولید، در بازیگری هم فعال بود و «سهشنبههای لعنتی» یکی از آخرین کارهای این هنرمند در تئاتر بود که به کارگردانی محمدمهدی خاتمی در تئاتر شهر روی صحنه رفت. او هنگام شنا در یکی از سدهای اطراف تهران غرق شد.
تاریخنگار سینما به تاریخ پیوست
مسعود مهرابی تاریخنگار و منتقد سینما، مدیر مسئول مجله فیلم و نویسنده چند کتاب سینمایی نیز دیگر چهرهای بود که تابستان امسال آرام گرفت. او متولد سال ۱۳۳۳ بود و آثاری چون «تاریخ سینمای ایران»، «پوسترهای فیلم»، «کتابشناسی سینما در ایران»، «فرهنگ فیلمهای مستند سینمای ایران»، «فرهنگ فیلمهای کوتاه داستانی»، «فرهنگ فیلمهای کوتاه داستانی»، «صد سال اعلان و پوستر فیلم» و «سیاحت نامه جشنوارههای جهانی» را بر جای گذاشت. مهرابی صبح روز ۱۰ شهریور در سن ۶۶ سالگی و به دلیل سکته قلبی درگذشت تا یک مرگ غمناک دیگر رقم خورده باشد.
پرکار اما گزیده کار
قدرت الله صالحی بازیگر سینما و تلویزیون کشورمان یکی دیگر چهرههای درگذشته امسال است که در ۱۳ فروردین ماه درگذشت. او در نمایشها، فیلمهای سینمایی و سریالهای زیادی نقشآفرینی کرده بود. یکی از ویژگیهای حرفهای بیوگرافی قدرتالله صالحی آن هست که در مدت زمان بازیگری خود، هم در تلویزیون و هم در سینما بازی کرده است. قدرتالله صالحی را باید بیشتر بازیگر تلویزیون بدانیم چرا که ۷۰% آثار وی تلویزیونی و ۳۰% آثارش سینمایی است. در واقع قدرتالله صالحی از مجموع ۱۰ اثری که در کارنامه دارد، در ۷ اثر در تلویزیون با نامهای سریال برادر، سریال کیمیا، سریال دردسرهای عظیم ۲، سریال گاهی به پشت سر نگاه کن، سریال زمانه، سریال مهمانخانهای در برف و سریال حکایتی و حکمتی نامهای و در ۳ اثر در سینما با نامهای فیلم داش آکل، فیلم سمفونی تاریک و فیلم بزرگ خیلی بزرگ بازی کرده است. بازی در سریالهای «خانهای در تاریکی» و «ولایت عشق» بخشی از کارنامه تلویزیونی او است. از فیلمهای سینمایی این بازیگر میتوان به «سراب» و «مزرعه پدری» اشاره کرد.
روزنامه نگار و کارگردان خوش سلیقه هم رفت
سیامک شایقی کارگردان و فیلمنامه نویس کشورمان یکی دیگر از چهرههای درگذشته امسال است که در ۲۷ فروردین ماه درگذشت. این کارگردان کشورمان چند سال ابتلا به بیماری سرطان درگذشت و در کارنامه هنری او فیلمهایی چون ماه در جنگل، ابرهای ارغوانی، خواب زمستانی، سیاه سفید خاکستری، مادرم گیسو، راه و بیراه و… به چشم میخورد.
مادربزرگ مهربان دنیای هنر ترکمان کرد
صدیقه کیانفر بازیگر پیشکسوت سینمای ایران یکی دیگر از هنرمندانی درگذشته امسال است که در ۵ خردادماه درگذشت. صدیقه کیانفر مادربزرگ مهربان دنیای هنر حضور در دنیای هنر را از سال ۱۳۳۶ آغاز کرد و در سریالهایی چون کیمیا، خوب بد زشت، ما فرشته نیستیم، بیدار باش، همه بچههای من و… به ایفای نقش پرداخت.
بازیگر قدیمی و پیشکسوتی که دیگر نیست
سیدجلال طباطبایی بازیگر کشورمان یکی دیگر از هنرمندان درگذشته امسال است که در ۲۲ تیرماه درگذشت. این هنرمند پیشکسوت بازیگری را از حدود سال ۱۳۵۳ آغاز کرد و در سریالهایی چون بزنگاه، ترش و شیرین، متهم گریخت، خانه به دوش، خوش رکاب، خوش غیرت، کاکتوس و… به ایفای نقش پرداخت.
کرونا چراغ عمر برقی را خاموش کرد
علی برقی بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر کشور که چندی پیش به کرونا مبتلا شده بود، درگذشت. علی برقی بازیگر سینما و تلویزیون ایران بود. از مهمترین آثار علی برقی میتوان به بازیگری در سریالهای «ویلای من»، «بچه مهندس» و «نون و ریحون» اشاره کرد. وی نخستین بار سال ۱۳۷۱ در فیلم «شرم» به کارگردانی کیومرث پوراحمد بازی کرده است. همچنین تا چندی پیش مشغول بازی در فیلمی به کارگردانی آرزو بود.
تلخ و غم انگیز مثل کوچ علی انصاریان
علی انصاریان یکی از فوتبالیستهای باسابقه کشور محسوب میشد که فعالیتهای دیگری از جمله مجریگری، بازیگری و خوانندگی را نیز در کارنامه شخصی خود داشت. این فوتبالیست برجسته پس از چندی دست و پنجه نرم کردن با ویروس کرونا جان خود را از دست داد. انصاریان پس از آنکه از دنیای فوتبال خداحافظی کرد، تصمیم گرفت تا وارد حوزه دیگری شود و شانس خود را دوباره بیازماید. او در ۱۳۹۰ خورشیدی به دنیای موسیقی قدم گذاشت که حاصل آن آهنگی به نام شدید است اما او برخلاف شور و اشتیاقی که در ابتدای راه از خود نشان داد، فعالیت در این مسیر را متوقف کرد و شانس خود را اینبار دنیای بازیگری امتحان کرد. او پس از آن که مدتی به عنوان کارشناس فوتبال در تلویزیون حاضر شد، تصمیم گرفت تا با بازی در چند فیلم سینمایی، استعداد خود را در این عرصه بیازماید. در ۱۳۹۳ خورشیدی در قامت بازیگر و تهیه کننده فیلم کلاف به کارگردانی شهرام شاه حسینی وارد بازیگری شد. حکم تیر، حس خوب زندگی، کلوپ همسران و … از دیگر فیلمهای سینمایی وی محسوب میشود. وی به صورت حرفهای از ۱۳۹۴ خورشیدی با سریال کیمیا کاری از جواد افشار وارد قاب تلویزیون شد و در ۱۳۹۶ خورشیدی نیز در سریال محکومین به کارگردانی حسین قناعت حضور داشت. بازی در سریال سرزده در ۱۳۹۹ خورشیدی از آخرین فعالیتهای وی در قاب تلویزیون به شمار میرفت. از مهمترین آثار انصاریان در حوزه سینما و تلویزیون میتوان به سریال ۱۱۰ قسمتی کیمیا اشاره کرد. در این مجموعه علی انصاریان در یک نقش فرعی به ایفای نقش پرداخت و بازی خوبی را هم از خود به نمایش در آورد. وی در سریال آسپرین که محصول شبکه نمایش خانگی است، نیز به ایفای نقش پرداخت و همچنین فیلم ویدئویی هدیه نیز به صورت خانگی پخش شد؛ او در این فیلم ویدئویی با ماه چهره خلیل هم بازی شد و عکس او روی پوستر فیلم نقش بست. انصاریان در ۱۳۹۷ خورشیدی در مقطعی تصمیم به مجری گری گرفت و با اجرا در برنامه زابیواکا از تلویزیون اینترنتی آیو به ایفای نقش پرداخت. او سپس با برنامه ورزشگاه و پس از آن مسابقه منچ در شبکه پنج و برنامه اینترنتی پانوراما در ۱۳۹۹ به کار خویش ادامه داد. مجری گری علی انصاریان در برنامه زابیوک از دیگر فعالیتهای او پس از جدایی از فوتبال بود که مورد توجه مخاطبان قرار گرفت و شوخیهای او در این برنامه تلویزیونی با مهمانهای برنامه بارها در شبکههای اجتماعی پخش شد.