بازار ظهیرالاسلام نیز در هفته جاری تحت تأثیر روند کاهشی قیمتها در بازار ارز و طلا با کاهش قیمت مواجه شده است، بر این اساس قیمتها در بازار کاغذ و مقوا بندی ۱۰۰ هزار تومان کاهش داشته است.
هر بند کاغذ چاپ و تحریر که درسایه افزایش نرخ ارز در ماههای پایانی سال و فروردین ماه روند افزایشی داشته و تا یک میلیون و ۷۸۰ هزار تومان پیش رفت، حالا با کاهش حدود ۱۰۰هزارتومانی قیمتها، به یک میلیون و ۶۸۰ هزار تومان رسیده است،
همچنین کاغذ چاپ و تحریر ۶۰ در ۹۰ نیز به یک میلیون و ۲۸۰ هزار تومان کاهش داشته است. قیمت کاغذ گلاسه نیز با کاهش نسبی همراه بوده است، تا هفته گذشته هر کیلوگرم کاغذ گلاسه ۱۱۰ تا ۱۲۰ هزار تومان عرضه میشد که حالا هر کیلوگرم ۱۰۰ هزار تومان شده است و کاغذ A4 نیز که به بستهای ۲۲۰ هزار تومان رسیده بود، همچنان بدون کاهش قیمت عرضه میشود.
مقوای پشتطوسی دیگر کالای موجود در بازار است که با کاهش قیمت مواجه شده است، قیمت هر کیلوگرم مقوای پشتطوسی ۲۵۰گرمی، ۸۰ هزار تومان و هر کیلو گرم مقوای ۳۰۰گرمی نیز ۸۰ هزار تومان شده است.
کاهش قیمتها در بازار ظهیرالاسلام بهدنبال کاهش نرخ ارز بوده است، اما هنوز قیمتها به وضعیت سابق بازنگشته است، در عین حال فروشندگان معتقدند که قیمتهای موجود در بازار بالا نیست و کاغذ از معدود کالاهایی است که در یک سال گذشته کمترین افزایش قیمت را داشته است.
از سوی دیگر نگرانی دیگری نیز در خصوص واردات کاغذ وجود دارد و آن کمبود کاغذ در نیمه دوم سال جاری است، بهگفته فعالان حوزه کاغذ دولت تاکنون اقدام مشخصی در حوزه کاغذ انجام نداده است و همین بیتفاوتی ضررهایی را به موضوع واردات کاغذ و خمیر کاغذ و مقوا وارد کرده است. حذف دفتر سلولزی وزارت صمت و ادغام آن در دفتر نساجی، چرم و پوشاک این وزارتخانه نیز موجب قطع ارتباط بدنه صنعت سلولزی با وزارت صمت شده است، ارتباطی که در سالهای گذشته بهخوبی برقرار بود و موجب شده بود بازار کاغذ در کشور ساماندهی و کنترل شود.
در ماههای اخیر نیز طولانی شدن روند تخصیص ارز و ثبت سفارش موجب شده است کمتر برای واردات کاغذ به کشور اقدامی از سوی تجار انجام شود، بنابراین این نگرانی ایجاد شده است که در آینده با افزایش قیمت غیرقابل جبران روبهرو شویم.