به گزارش اینهفته به نقل از روابط عمومی اتاق بازرگانی اصفهان، مسعود گلشیرازی در این دیدار با بیان اینکه عدم اعطای مجوز لازم برای حضور ایرانیان مقیم گرجستان، پس از شیوع ویروس کرونا مشکلات زیادی را برای این افراد به وجود آورده است، خواستار پیگیری و رفع این مشکلات از سوی سفیر ایران در این کشور شد.
وی افزود: با وجود محدودیت های ایجاد شده در زمان شیوع کرونا، اتاق بازرگانی اصفهان از این محدودیت ها برای ایجاد اقدامات تسهیلی به منظور افزایش اطلاعات تجار و فعالان اقتصادی از طریق برگزاری وبینارهای آموزشی با حضور سفرای ایرانی کشورهای مختلف استفاده نموده است.
رئیس اتاق بازرگانی اصفهان، برگزاری وبینار مشترک سفیر ایران در گرجستان و فعالان اقتصادی استان اصفهان را فرصت مغتنمی برای کمک به استفاده از پتانسیل های دو کشور بیان نمود.
گلشیرازی در ادامه بر ضرورت برقراری نظام تعرفه ترجیحی مناسب میان دو کشور تاکید نمود و گفت: این امر در کنار تفاهم نامه استاندارد برای ورود کالاها، بر حضور موثر در بازار گرجستان بسیار تاثیرگذار خواهد بود.
وی با اشاره به تجربه موفق سرمایه¬گذاران ایرانی در گرجستان؛ به¬ویژه در حوزه کشت فراسرزمینی، ایجاد بانک اطلاعاتی جامع از پتانسیل های موجود در دو کشور را حائز اهمیت دانست.
گلشیرازی تصریح کرد: در رویارویی اقتصادی موجود باید هدفمند حرکت نمود و «کالا»، « بازار »، « مشتری » و «مقصد » چهار رکنی هستند که اگر به درستی مشخص و برنامه ریزی شوند، می توان به نتایج بهتری در حوزه صادرات دست یافت.
وی با تاکید بر اینکه در اتاق بازرگانی دوره نهم سعی کرده ایم ترس از صادرات را در فعالان اقتصادی از بین ببریم، گفت: شتاب دهنده های صادراتی به همین منظور در اتاق اصفهان راه اندازی شدند.
اکبر قاسمی، سفیر ایران در تفلیس نیز ظرفیت سازی از طریق احیاء پتانسیل های بالقوه ایران با استفاده از تقویت پیوندها، خلق فرصت ها و فعالیت های جدید در حوزه های مختلف و استفاده از همه ظرفیت های موجود را از اهداف سفارت ایران در گرجستان بیان نمود و این امر را نیازمند طراحی بسته جامع از مجموعه فعالیت هایی با برنامه ریزی دقیق دانست و افزود: ما به دنبال فعال کردن ظرفیت های مناسبات دو کشور در تمامی حوزه ها هستیم.
سفیر ایران در تفلیس با بیان اینکه تمامی تحولات موجود در منطقه، نشان دهنده بازیگری خلاق و تاثیرگذار در حوزه قفقاز خواهد بود، افزود: گرجستان به مواد اولیه و کالاهای واسطه ای ایران برای پروسه بازسازی نیازمند بوده و محدودیت های اعمالی برای تردد کامیون های ایرانی از سوی این کشور نیز به افزایش بهای تمام شده کالاها برای طرف گرجی منجر شده است.
وی مذاکرات با این کشور و تعامل براساس احترام و منافع متقابل را، راهگشای تحقق توسعه مناسبات دوکشور خواند و تاکید کرد: با گفتمان صحیح اقناعی، شکیبایی و هوشمندی می توان تعاملات دو کشور را احیا نمود.
قاسمی در ادامه بر بهرهگیری از ظرفیتهای استانهای همجوار تاکید کرد و گفت: برای احیای روابط دو کشور با کمترین هزینه می توان از ظرفیت های این استان ها استفاده کرد.
سفیر ایران در گرجستان خواستار ایجاد سازوکاری از سوی اتاق بازرگانی اصفهان برای معرفی پتانسیل های این استان به دو زبان گرجی و انگلیسی ظرف مدت یک ماه شد.
همچنین با توجه به ضرورت تسهیل دسترسی فعالان اقتصادی کشور به آخرین اخبار، تغییرات قوانین، رویدادها و فرصت های تجاری کشور گرجستان؛ مقرر شد مکانیزم لازم برای تبادل اخبار تجاری و حضور نمایندگان اتاق های بازرگانی، سفارت ایران در گرجستان و نمایندگی های وزارت امور خارجه استان ها به منظور تبادل اطلاعات موردنیاز فعالان اقتصادی ایجاد شود.
قاسمی از ارائه بسته گزارشی از وضعیت اقتصادی و تجاری گرجستان به صورت مستمر به اتاق های بازرگانی چند استان پایلوت از سوی سفارت خبر داد و ابراز امیدواری نمود با تبادل اطلاعات به روز می توان به توسعه تجاری و اقتصادی طرفین پرداخت.
احمد پزنده، رئیس کمیسیون تجارت، خدمات و ارتباطات اتاق بازرگانی اصفهان نیز در این جلسه با اشاره به نقش مهم رایزنان اقتصادی در توسعه روابط تجاری طرفین، خواستار برقراری تعامل هرچه بیشتر رایزن اقتصادی این کشور با اتاق بازرگانی اصفهان و برگزاری جلسات مجازی با فعالان اقتصادی استان شد.
دیدار رئیس اتاق بازرگانی اصفهان با سفیر ایران در گرجستان
رئیس اتاق بازرگانی اصفهان در دیدار با سفیر ایران در گرجستان، بر ضرورت برقراری نظام تعرفه ترجیحی مناسب میان دوکشور تاکید کرد.
لینک کوتاه : https://inhaftemag.com/?p=4405
- نویسنده : دریا قدرتی پور
- ارسال توسط : فاطمه توسلی
- 302 بازدید
- بدون دیدگاه