به گزارش مجله اینهفته؛ کرونای انگلیسی پس از یکسال درگیری با ویروس کرونای معمولی، حالا جهان باید خود را برای این ویروس انگلیسی آماده کند زیرا احتمالا دوباره متحول می شود و می طلبد احتیاطمان را بیشتر کنیم، زیرا با انواعی از ویروس ها سروکار داریم، اما گروه محققان در بررسیهای خود دریافتند که چرا گروه خونی افراد در خطر ابتلا به بیماریکووید-۱۹ تاثیرگذار است.
محققان آمریکایی در بررسی جدید شواهد بیشتری دست پیدا کردند که نشان میدهد افرادی که دارای نوع خاصی از گروه خونی هستند بیشتر احتمال دارد به بیماری کووید-۱۹ مبتلا شوند.
در این بررسی به طور خاص مشخص شد که کروناویروس به آنتی ژنهای گروه خونی A موجود در سلول های تنفسی جذب می شود. محققان روی پروتئینی در سطح کروناویروس موسوم به حوزه اتصال گیرنده ها (RBD) متمرکز شدند که بخشی از ویروس است و به سلول های میزبان متصل می شود. این موضوع برای محققانی که سعی در فهم چگونگی آلوده شدن افراد به کروناویروس هستند یک هدف مهم است.
در این مطالعه آزمایشگاهی، محققان چگونگی تعامل حوزه اتصال گیرنده های کروناویروس را با سلول های تنفسی و گلبولهای قرمز در گروه های خونی A ، B و O ارزیابی کردند.
نتایج نشان داد که حوزه اتصال گیرنده های کروناویروس تمایل دارند به گروه خونی A موجود در سلولهای تنفسی متصل شوند اما هیچ ترجیحی برای گلبولهای قرمز گروه خونی A یا سایر گروههای خونی موجود در سلولهای تنفسی یا گلبول قرمز ندارد.
اولویت حوزه اتصال گیرنده های کروناویروس برای شناسایی و اتصال به آنتی ژن گروه خونی A در ریه های افراد با گروه خونی A میتواند به فهم ارتباط بالقوه بین گروه خونی A و عفونت کووید-۱۹ کمک کند.
به گفته محققان آمریکایی، جالب است که حوزه اتصال گیرنده های ویروسی فقط تمایل به آنتی ژن های گروه خونی A دارند که روی سلول های تنفسی هستند که نحوه ورود ویروس به بدن بیشتر بیماران و آلوده کردن آنان را نشان می دهد.
محققان اظهار داشتند: گروه خونی یک چالش است زیرا ارثی است و چیزی نیست که بتوانیم تغییر دهیم. اما اگر بتوان نحوه تعامل ویروس با گروه های خونی در افراد را بهتر درک کرد می توان به داروهای جدید یا روش های پیشگیری دست پیدا کرد.
کرونای انگلیسی چه علایمی در کودکان دارد؟
شیوع ویروس جهش یافته انگلیسی و شدت انتقال و سرایت آن در بین کودکان و نوجوانان، شرایط را برای کادر درمان سختتر کرده است.
به گزارش مجله خبری اینهفته، بابک عشرتی معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایران، با عنوان این مطلب که روند بستری افراد ۵ تا ۱۷ سال با وجود کاهش آمار کلی بستریها، کاهش نیافته و همچنان مانند گذشته است و حتی در مواردی رو به افزایش نیز بوده است، گفت: در اوایل آذر با وجود کاهش موارد بستری تعداد بیماران مبتلا به کرونا، بستری تعداد افرادی که در سنین ۵ تا ۱۷ سال بودند، روندی را که باید در پیش نگرفته و نزولی نشده است. بهگونهای که نسبت تعداد مبتلایان بستری در این گروه سنی، در مقایسه با ماه قبل از آن و دوره تابستان در حال افزایش است.
وی افزود: بهنظر میرسد جهشی که اخیراً ویروس در خاستگاه خود در انگلستان داشته است و ما نیز در کشور آن را شناسایی کردهایم، با تفاوتهایی نسبت به ویروس اولیه در حال درگیر کردن جوانها و نوجوانان است. معمولاً در این گروه سنی افراد دچار علامت میشوند و وقتی بستری میشوند، به نوعی قله کوه یخی را نشان میدهند که علامت ندارند. به این معنا که بستری شدگان تنها بخش اندکی از مبتلایان هستند که فعلاً علامتی ندارند و بستریشدگان نشانهای از مجموع مبتلایان بیعلامت باشند. این دسته متأسفانه در حال افزایش روزافزون بوده و از اینرو نگران هستیم که بچهها هدف اصلی و تازه ویروس کرونا در این ایام شده باشند.
عشرتی ادامه داد: تحقیقات نشان داده است، این جهش در این گروه سنی افراد را بیشتر آلوده کند و به این دلیل، انتقال ویروس در جامعه به دلیل تعاملات بیشتر بچهها، نوجوانان و جوانان با یکدیگر و حضور آزادانه آنها به نگرانی جدی برای چرخش ویروس تبدیل شده است. از سوی دیگر، با وجود اینکه روند ابتلای گروه سنی ۵ تا ۱۷ سال به نسبت کل مبتلایان کاهشی نبود و در برخی زمانها افزایش نیز داشته است، تعداد جانباختگان در این گروه سنی کاهشی بوده و از این منظر نمیتوان گفت ویروس جدید، دلیلی بر افزایش مرگ در افراد است.