6

کاهش آلاینده های زیست محیطی با اجرای طرح “مُد پایدار”

  • کد خبر : 7997
  • ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۱۲:۵۴
کاهش آلاینده های زیست محیطی با اجرای طرح “مُد پایدار”
رویداد مد پایدار با رویکرد صنایع دستی و محتوای ساخت عروسک های ایران و ملل با تن پوش های قومیتی سنتی و مدرن در حال برگزاری است.
  • به گزارش مجله خبری این هفته؛ رییس مرکز تخصصی بانوان آفتاب و دبیرخانه رویداد مد پایدار گفت: این رویداد با همکاری دفتر امور زنان و خانواده استانداری اصفهان، کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر اصفهان، دفتر امور بانوان و خانواده شهرداری، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، اداره کل فنی و حرفه ای استان اصفهان، اتاق بازرگانی، سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری اصفهان، دانشگاه جامع علمی کاربردی استان، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، مرکز تخصصی بانوان آفتاب و موسسه مدیافت برگزار می شود.
    لیلا لندی با بیان اینکه مرکز تخصصی بانوان آفتاب در اصفهان به عنوان دبیرخانه رویداد مد پایدار مشخص شده است، افزود: این رویداد در راستای استفاده از بازیافت صنایع نساجی موثر در شرایط بحرانی حاضر هم از لحاظ اقتصادی و پایدار بودن مد و حمایت از قشر نیازمند جامعه و هم توجه ویژه به شعار “هوای پاک حق همه ماست” برنامه ریزی شده چراکه صنعت مد به عنوان دومین صنعت آلاینده جهان شناخته شده است لذا ضرورت دارد که ما با بازیافت و بازگشت مجدد مواد به چرخه طبیعت بر اهمیت کاهش آلاینده های زیست محیطی تاکید کنیم.
    لندی تصریح کرد: استفاده از دور ریزهای پارچه و لباس برای احیای لباس اقوام در ابعاد کوچک‌تر، تقویت کارآفرینی در حوزه هنر و صنعت پوشاک اقوام، همگام کردن مد پایدار با لباس های تاریخی و قومی، ایجاد بستری مناسب برای ارائه توانمندی هنرمندان کشور، شناساندن لباس و سوزن‌دوزی های به کار رفته در لباس مناطق مختلف با روش های جذاب، نمایش آثار با مضمون عروسک های دست‌ساز پارچه ای با تن پوش لباس اقوام و شعارهای مخصوص، احیای حس برگرفته شده از تاریخ لباس و اقوام، معرفی آثار برگزیده و صاحب اثر، تشویق و حمایت ویژه از طراحان عروسک ها و طراحان لباس به خصوص طراحان عروسک های قومیتی و تجلیل از آنها، فراهم کردن فضای رقابتی سالم به منظور ارتقای فرهنگی و رسیدن به هویت خودباوری از مهمترین اهداف این رویداد است.
    رییس مرکز تخصصی بانوان آفتاب ادامه داد: مخاطبان این جشنواره شامل هنرمندان، پژوهشگران حیطه لباس اقوام، هنردوستان آثار عروسکی، تولیدکنندگان عروسک، دانشجویان و اساتید رشته های مختلف طراحی و دوخت، مجموعه داران بزرگ هنری و طراحان خارجی است.
    وی اظهار کرد: این رویداد در دو بخش ساخت عروسک های بومی و سنتی پارچه ای با تن پوش های قومیتی از زمان هخامنشی تاکنون و ساخت عروسک های خلاقانه با مواد دلخواه شامل کاموا، پارچه، کنف، چوب و … برگزار شده است.
    وی به بخشی از شرایط جشنواره از جمله نبود محدودیت سنی برای شرکت کنندگان اشاره کرد و افزود: شرکتِ تمامی هنرمندان در این جشنواره آزاد است؛ همچنین دبیرخانه رویداد با کسب اجازه از هنرمند، حق استفاده از آثار را در رسانه ها، تبلیغات فرهنگی و نمایش در داخل و خارج از کشور خواهد داشت؛ دبیرخانه جشنواره مسئولیتی در قبال صدمات ناشی از ارسال نامطلوب آثار و پست را نمی پذیرد؛ همچنین هنرمندان موظف هستند تا ۲۰ روز پس از برگزاری جشنواره برای گرفتن آثار خود اقدام کنند در غیر اینصورت دبیرخانه هیچگونه مسئولیتی در قبال حفظ آثار نخواهد داشت.
    رییس مرکز تخصصی بانوان آفتاب تصریح کرد: بخش رقابتی حضوری این فراخوان به دلیل محدودیت های کرونایی لغو و بخش رقابتی مجازی آن تا ۱۵ اردیبهشت انجام شد و پس از آن آثار به دبیرخانه ارسال و اختتامیه رویداد پس از انجام داوری در تاریخ ۲۰ خردادماه همزمان با روز صنایع دستی برگزار می شود.
    لندی خاطرنشان کرد: افراد برگزیده در دو بخش ساخت عروسک های بومی سنتی با تن پوش قومیتی و ساخت عروسک های خلاقانه انتخاب می شوند که در هر دو گروه جوایز نفر نخست تندیس به همراه لوح تقدیر و کارت هدیه ۳ میلیون تومانی، نفر دوم تندیس، لوح تقدیر و هدیه نقدی ۲ میلیون تومانی و نفر سوم تندیس، لوح تقدیر و مبلغ یک میلیون تومان خواهد بود.
    مُدیافت؛ تلفیق عروسک‌سازی و بازیافت
    آفاق امیریان طراح “مدیافت” نیز درباره برگزاری این رویداد گفت: مدیافت یعنی مد برگرفته شده از بازیافت اما منظور از بازیافت، استفاده از پارچه‌ها، کیف‌ها و لباس‌هایی است که بلااستفاده در کمدها مانده، دم‌قیچی‌ها و پارچه‌های اضافه در تولیدی‌های مانتو یا لباس‌ها و مانتوهایی که از مد افتاده و در مزون‌ها باقی مانده است.
    وی هدف از برگزاری این رویداد را بازگرداندن دوباره آنها به چرخه مصرف و حفاظت از محیط زیست عنوان کرد و افزود: با این کار می‌توان عروسک، کیف، اکسسوری و زیورآلات، مانتو، لباس مجلسی، کفش و هر چیز پوشیدنی دیگری تولید کرد.

    وی با بیان اینکه مدیافت برندی ثبت‌شده است، تصریح کرد: مدیافت اولین برند رویداد مد پایدار با رویکرد صنایع‌دستی است. در این رویداد خانم‌ها و آقایان هنرمند با استفاده از هنر مخصوص به شهر خود از این مواد بلااستفاده و بازیافتی، عروسک‌های بومی، سنتی و مدرن خلق می‌کنند.
    امیریان با اشاره به فراخوان مد پایدار با رویکرد صنایع‌دستی درباره چگونگی شرکت در این رویداد اظهار داشت: علاقه‌مندان عکس‌‌های عروسک‌هایی که ساخته‌اند را به دبیرخانه ارسال کرده که تاکنون حدود ۸۰۰ اثر نیز رسیده و پس از اتمام مهلت ارسال آثار از میان آنها عروسک‌هایی که با معیارهای ما از نظر محیط زیستی و میزان خلاقیت منطبق باشد را در مرحله اول گزینش می‌کنیم و از صاحبان این آثار می‌خواهیم عروسک‌ها را برای ما ارسال کنند، سپس داوران از میان آنها آثار برگزیده را انتخاب می‌کنند.
    طراح رویداد مدیافت با بیان اینکه ۳۵ سال است به کارهای هنری مشغول است، ادامه داد: کار خود را با هنر سوزن‌دوزی آغاز کرده و نزدیک به ۷۳ کتاب تألیف کرده‌ام و حدود ۱۷ سال است در برنامه‌های آموزشی تلویزیون تدریس می‌کنم و دو برند “مدیافت” در حوزه حفاظت از محیط زیست و “ابریشم” در حوزه دوخت‌های سنتی صنایع‌دستی را ایجاد کرده‌‌ام.
    وی با اشاره به آغاز همکاری خود با مرکز تخصصی بانوان آفتاب وابسته به سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری اصفهان از حدود هفت ماه پیش، از کمک‌های دلسوزانه مدیر این مرکز و حمایت از رویداد مد پایدار با رویکرد صنایع‌دستی تشکر کرد.
    گفتنی است؛ علاقه‌مندان برای کسب اطلاعات بیشتر و آشنایی با رویداد مد پایدار با رویکرد صنایع‌دستی می توانند به وب‌سایت مرکز تخصصی بانوان آفتاب شهرداری اصفهان (banooaftab.com) و مدیافت (modyaft.ir) و صفحه اینستاگرام این رویداد (modyaaft) مراجعه کنند.

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای
    لینک کوتاه : https://inhaftemag.com/?p=7997

    برچسب ها

    ثبت دیدگاه

    مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
    قوانین ارسال دیدگاه
    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.