با فرمان وزیر راه و شهرسازی:
نفس چرخه حمل و نقل اصفهان تازه شد
دریا قدرتی پور- همزمان با عید سعید غدیر خم با فرمان وزیر راه و شهرسازی، ۸۰ اتوبوس تازه نفس به چرخه حمل و نقل عمومی اصفهان پیوست.
محمد اسلامی با حضور در برنامه زنده رود با اشاره به اینکه در اجرای قانون هوای پاک دو کار موازی در دستور کار دولت است، اظهار کرد: یکی از این برنامه ها ارتقا سوخت تولیدی پالایشگاه هاست که از یورو سه به یورو ۴ بهبود یابد و از اکنون هم با مصوبه دولت از آخر مهرماه به بعد یورو ۵ افزایش می یابد.
وی ادامه داد: در بخش دیگر باید در تولید خودرو الزامات رعایت استاندارد یورو ۴، نصب فیلتر دود و یورو ۵ را رعایت کنیم.
وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: این اقدامات دو دستاورد کاهش آلودگی هوا و مصرف سوخت را در پی دارد.
وی با اشاره به اینکه با اتوبوس هایی که امروز به اصفهان اضافه می شود، میزان آلایندگی به کمتر از یک پنجم کاهش می یابد، گفت: ۸۰ دستگاه اتوبوسی که امروز به ناوگان اصفهان اضافه شد، با استانداردهای مجاز اعلام شده هماهنگ است.
اسلامی، ادامه داد: در بخش برون شهری در سطح کشور ۳۴۰ هزار کامیون داریم که ۵۵ هزار کامیون باید نوسازی شود و طرح نوسازی را در این زمینه آغاز کردیم تا با تسهیلات تبصره ۱۸ اجرا شود.
وزیر راه و شهرسازی، اصفهان را شهر پیشقدم در استفاده از تسهیلات تبصره ۱۸ دولت عنوان کرد و گفت: تبصره ۱۸ برای اولین بار توسط شهرداری اصفهان استفاده شده است و این شهر توانست از یارانه حمل و نقل عمومی دولتی بهره ببرد.
وی افزود: در وزارت راه و شهرسازی به دنبال کیفیت بخشی به زندگی شهری هستیم و برخورداری شهرها از زیرساخت های لازم و امکانات روبنایی و زیربنایی باید به گونه ای باشد که مردم برای زندگی دچار زحمت نباشند؛ بهره برداری از این اتوبوس ها در راستای کیفی تر کردن زندگی مردم در شهرها بوده است.
اسلامی به بهره برداری از پارک سوار صفه هم اشاره و اظهار کرد: ایستگاه های تبادلی یکی از الزامات استفاده ترکیبی از قطار درون شهری، بیرون شهری، اتوبوس های درون شهری و برون شهری تحت عنوان “TOD” در شهرهاست که گام فوری آن در اصفهان برداشته شد.
پارک سوار صفه استقرار “تی او دی” در اصفهان را تسهیل کرد
وی افزود: طرحی که در پارک سوار صفه افتتاح شد در همین راستا بود و در طرح جامع شهرها این گونه پروژه ها را در اولویت قرار داده ایم.
وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: استقرار طرح “تی او دی” دسترسی به نقاط مختلف از جمله مراکز اقامتی را تسهیل کرده و سفرهای شهری را به حداقل می رساند.
وی در خصوص احیای بافت های فرسوده و به ویژه بافت فرسوده محله همت آباد تصریح کرد: طبق برنامه دو هزار و ۷۰۰ محله را برای احیای بافت های فرسوده در کشور شناسایی کرده ایم و همت آباد یکی از این محله هاست؛ به لحاظ قانونی پروانه ساختمان برای نوسازی چنین بافت هایی رایگان است و تسهیلات بانکی به صورت ۵۰ درصد یارانه ای به متقاضیان ارائه می شود.
اسلامی ادامه داد: با نوسازی بخش مسکونی از سوی مردم، طراحی شهری و امکانات روبنایی و زیربنایی نیز از سوی شرکت بازآفرینی فراهم می شود.
وی افزود: در ستاد ملی بازآفرینی، نقشه بافت فرسوده کشور طراحی و تدوین شده است و تسهیلات در صورت دریافت مجوز ساخن از سوی مردم به آنها داده می شود، در این زمینه تعامل بین شهرداری، وزارت راه و شهرسازی و استانداری مطلوب است و دفتر تسهیل گری هم در این بافت کار می کند که یکی از بهترین دفترها برای مشاوره به مردم در محله همت آباد فعال است.
۲۰ اتوبوس جدید دیگر در راه اصفهان است
همچنین، قدرت اله نوروزی، شهردار اصفهان نیز در این برنامه با بیان اینکه امروز شاهد افزوده شدن ۸۰ دستگاه اتوبوس جدید به ناوگان حمل و نقل اتوبوسرانی اصفهان هستیم و ۲۰ اتوبوس دیگر هم در مسیر است، اظهار کرد: اصفهان با همه پیچیدگی های دریافت اوراق مشارکت برای توسعه حمل و نقل عمومی، موفق به دریافت ۲۰۰ میلیارد تومان اوراق مشارکت برای این منظور شد.
وی افزود: بعد از این موفقیت، نوبت به خرید اتوبوس ها شد که با توجه به تحریم ها هیچ کارخانه ای دارای اتوبوس نبود اما ما همه سازندگان را دعوت کردیم و بالاخره توانستیم با توافق با یک سازنده ۸۰ اتوبوس و در مذاکرات بعدی ۲۰ اتوبوس دیگر برای شهر اصفهان خریداری کنیم.
شهردار اصفهان تصریح کرد: اواخر سال گذشته قیمت هر اتوبوس یک میلیارد و ۸۲۰ میلیارد تومان بود و الان نزدیک به سه میلیارد تومان است.
وی افزود: با ورود این اتوبوس ها به عرصه حمل و نقل عمومی به ویژه در تابستان گرم با داشتن استانداردهای لازم و با توزیع آنها در ۳۰ خط، زمینه تحقق عدالت اجتماعی بیشتر فراهم می شود.
نوروزی با اشاره به اینکه نصف بودجه شش هزار میلیارد تومانی ما در شهرداری اصفهان صرف حمل و نقل عمومی می شود، اظهار کرد: بخش عظیمی از این بودجه در متر و اتوبوسرانی مصرف می شود و امسال هم وارد عرصه جدید تراموا می شویم.
وی با اشاره به توسعه خطوط دوچرخه سواری در شهر اصفهان افزود: همه شهرداران مناطق اصفهان را ملزم کردیم مسیری را برای دوچرخه سواری انتخاب کنند که شبکه دوچرخه سواری در اصفهان ایجاد شود تا دوچرخه سوار ماشین را کنار گذاشته و از دوچرخه استفاده کند؛ با این کار حمل و نقل روان و ترافیک امن تر می شود.
شهردار اصفهان با بیان اینکه امیدواریم با حمایت دولت و همکاری استانداری و همیاری شورای شهر دست به دست هم دهیم و شاهد اتفاقات خوب برای مردم اصفهان باشیم، گفت: برای رسیدن به این موضوع همه باید هوای هم را داشته باشیم.
وی تعداد اتوبوس های فعال شهر اصفهان قبل از بروز شرایط کرونایی را ۹۶۰ عدد عنوان و اظهار کرد: تا پیش از کرونا روزانه حدود ۵۲۰ هزار مسافر با اتوبوس در اصفهان جابجا می شد که اکنون این عدد به ۲۵۰ هزار نفر در روز رسیده است.
امکان مسافرگیری معلولان با ویلچر در اتوبوس های جدید شهری
نوروزی ادامه داد: ۹۴ اتوبوس هم در سال گذشته بازسازی کردیم و امسال تفاهم نامه بازسازی ۷۰۰ دستگاه اتوبوس منعقد شد که با حمایت دولت و تخصیص بودجه بازسازی می شود؛ هم اکنون ۱۵۰ اتوبوس در حال بازسازی است و اصفهان تا پایان سال به استاندارد در این زمینه نزدیک می شود.
وی با اشاره به مشخصات ناوگان تازه نفس اتوبوسرانی گفت: این اتوبوس ها دارای استاندارد یورو ۴، دارای سیستم های قوی است و برای کسانی که دارای معلولیت و دارای ویلچر هستند این ظرفیت با یک رمپ وجود دارد تا با ویلچر وارد اتوبوس شوند.
گفتنی است؛ در این برنامه با فرمان وزیر راه و شهرسازی بهره برداری از ۸۰ دستگاه اتوبوس جدید ناوگان حمل و نقل عمومی شهر اصفهان آغاز شد و این اتوبوس ها برای مسافرگیری در همه خطوط اتوبوسرانی شهر وارد چرخه بهره برداری و استفاده شدند.
این هفته | inhaftemag.com