5

جشن دلتنگی

  • کد خبر : 876
  • ۳۱ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۷:۱۴
جشن دلتنگی

کرونا پارتی فاجعه این روزها دریــا قدرتــی پور: حومه شــهر، حاشــیه هایی کــه میزبان باغ های پنهان شــده اند تــا در روزهایی که هنوز کرونا با ما دســت و پنجــه نــرم مــی کند، جشــن کرونا پارتی برگزار شــود. بیشــتر خانواده ها خبر ندارند که جوان هایشــان در ایــن پارتی های شــبانه شــرکت مــی کننــد. جــوان […]

  • کرونا پارتی فاجعه این روزها

    دریــا قدرتــی پور: حومه شــهر، حاشــیه هایی کــه میزبان باغ های پنهان شــده اند تــا در روزهایی که هنوز کرونا با ما دســت و پنجــه نــرم مــی کند، جشــن کرونا پارتی برگزار شــود. بیشــتر خانواده ها خبر ندارند که جوان هایشــان در ایــن پارتی های شــبانه شــرکت مــی کننــد. جــوان هایی که تفریــح را به فاجعــه تبدیل می کنند. ورودی ها اما یکســان نیســت. ورود ی های این روزهــای پارتــی ها، بســته به پک هایی اســت که برای جلوگیری از کرونا تهیه شــده اســت .

    گران تر ینشان بین ۷۰۰ تا ۸۰۰ هزار تومان و ارزان ترینشان ۲۵۰ تا ۳۰۰ هزار تومان ورودی دارد. پارتی های شبانه محلــی هســتند برای انجــام کارهایی که قانون اجــازه نمی دهد.»

    افزایش پارتی های شــبانه در باغ های اطراف کلان شــهرها این روزها زنگ خطری اســت که به صدا در آمده اســت. بررســی ها ایــن موضــوع را بــه خوبی بیــان می کند که بســیاری از جوانانی که در ایــن مهمانی ها شــرکت می کنند، فرار از مشــکلات هــا دَمــی شــاد بــودن را بهتریــن دلیل برای حضور در این جشــن هــا عنوان می کنند وبرای خنده و ســرگرمی دور هــم جمع مــی شــوند. ولی ســاعات پایانی این جشــن ها همه گوشــه ای نشســته و از حال رفته اند.

    حضــور دختــران و پســران جــوان که با نهایت تأســف بایــد نوجوانان را هم به آنهــا اضافه کرد؛ در این باغهــا آنان را به مرز بــی قیــد و بنــدی می کشــاند، به طوری کــه دیگر گویا خبــری از کرونا در این میهمانی های شــبانه نیســت.

    بســیاری از جوانــان بــرای ماجراجویی هم که شــده ســعی می کنند این جشــن هــا را تجربه کننــد؛ در غفلت مســئولان فرهنگی کــه همیشــه خــوب حــرف مــی زنند و تیترهــای خوبی می گوینــد، جوانان با حضور در این جشــن های پر تجمــل هر از چند کــه همیشــه خــوب حــرف مــی زنند و تیترهــای خوبی می گوینــد، جوانان با حضور در این جشــن های پر تجمــل هر از چند گاهــی در صــدر قربانــی هایی قرار مــی گیرند که این روزها آمارشــان در ابتلا به کرونا افزایش یافته اســت.در این میان مســئولان نیــروی انتظامــی اعتقــاد دارند کــه اینگونه پارتی ها حداقــل در اصفهان وجود ندارد. به گفته ســرهنگ درســتکار اگر موردی ببینیم حتما هشدارهای لازم داده می شود. اما این پارتی ها زیر پوست شهر مخفیانه و پنهانی وجود دارد، پنهان از دیدها و پنهان از قانون. میهمانی هایی که این روزها تنها با تب گرفتن ساده افراد را مجاب می کند که به کرونا مبتلا نمی شوند.

    جشن دلتنگی

    جشن دلتنگی

    ورود به میهمانی هم ساده است، با واریز مبلغی پول فرد به منازلی شخصی می رود و تست کرونا می دهد و بعد از دو یا سه روز می تواند به میهمانان بپیوندد.

    حالا شهر بزرگ و کوچک نمی شناسد؛ در اکثر شهرها، در طول هفته خانه هایی هستند که میزبان مهمانی های ممنوعه هستند که قرنطینه و فاصله های اجتماعی را به سخره گرفته اند و این میهمانی ها تفریح گاه خوبی شده برای جوان هایی که بعد از یکی دو ماه در خانه ماندن حالا این ممنوعه ها برایشان جذاب است و یادشان رفته که کرونا از رگ گردنشان هم به آنها نزدیکتر است.

    به گفته فروزان ایراندوست، روان شناس دلایل مختلفی برای اینکه برخی از مردم کرونا را جدی نمی گیرند و همچنان به گشت و گذار در شهر می پردازند، وجود دارد:«از دلایل روان شناختی این موضوع یعنی کم توجهی بخشی از جامعه به هشدارها و توصیه های مرتبط با کرونا مبتلا شدن آنها به بی حسی عاطفی و دور شدن از فرهنگ جمعی است و همین موضوع سبب شده که تا احساس مسئولیت این عده در قبال دیگران کم رنگ شود».

    وی می افزاید: از دیدگاه روان شناسی اجتماعی، مفهومی به نام اثر تماشاگر داریم، به این معنی که مردم مسئولیت رعایت و شرایط کرونا را به دیگران محول می کنند، در واقع داستان این است که هر چه جمعی بزرگتر باشد، از بار روانی و هزینه کمک کردن کم می شود و تک تک افراد مقتضی بودن کمک کردن خودشان را از رفتار بقیه گروه استنباط می کنند.

    به گفته ایراندوست، در جمع های بزرگ عدم مداخله هر فرد به دیگران این علامت را می دهد که احتمال اینکه او مداخله مناسب داشته باشد کم است و نکته دیگر این است که آیا افکار عمومی در رابطه با بیماری کرونا اقناع شده است یا خیر؟

    وی ادامه می دهد: در این زمینه اگر باید فاصله گذاری فیزیکی و اجتماعی را انجام شود، لازم است که اقناع سازی کافی از طرف منابع و مراجع رسمی برای رعایت اهمیت و دلیل انجام آن نیز اعلام شود.

    این روان شناس با اشاره به اینکه رفتار برخی از مردم نشان می دهد که این بیماری و خطرات آن را جدی نگرفته اند، تصریح می کند: یکی از دلایل این موضوع، بی توجهی و ضعف فرهنگسازان و جهت دهندگان افکار عمومی است.

    وی تبلیغات زیاد و متنوع در مورد ویروس کرونا و توصیه ها و هشدارهای مرتبط را از دیگر دلایل کم توجهی بخشی از مردم دانسته و اضافه می کند: اگر موضوعی زیاد بشود و تبلیغات از حد بگذرد، تاثیرات معکوس دارد، به ویژه اینکه در فضای مجازی تبلیغات وسیع سبب سردرگمی مردم می شود، در حالیکه ما نیازمند اطلاع رسانی به صورت واحد از طریق مسئولان و رسانه های قابل اعتماد هستیم .

    ایراندوست ادامه می دهد: وقتی نظرات متناقضی از مسئولان در مورد راه های مقابله وجود داشته باشد، مردم این موضوع را جدی نمی گیرند و روال عادی را دنبال می کنند، بنابراین ما به شدت نیازمند یک سخن واحد و وحدت کلمه از طرف تمامی گروه های مرجع اجتماعی هستیم.

    به اعتقاد این روانشناس، همانطور که می دانیم آدم های مختلف جامعه بر حسب اینکه در چه طبقه، موقعیت و گروه اجتماعی هستند، مرجع متفاوتی دارند که ممکن است، ورزشکاران، سلبریتی ها، سینماگران یا گروه های مذهبی باشند و این در حالی است که مردم از گروه های مرجعشان تبعیت می کنند، چنانچه این گروه ها فعال باشند و یک پیام واحد را به مردم بدهند، کمک بزرگی است برای مقابله با این بیماری؛ به این خاطر که به هر حال همیشه در هر جامعه ای هر چقدر هم جامعه پذیری قوی باشد، عده ای جامعه پذیر نیستند یا طبق هنجار رفتار نمی کنند و این وظیفه حاکمیت است که به نمایندگی از جامعه این افراد را هدایت کند.

    این هفته | inhaftemag.com

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای
    لینک کوتاه : https://inhaftemag.com/?p=876

    ثبت دیدگاه

    مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
    قوانین ارسال دیدگاه
    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.