به گزارش اینهفته به نقل از اداره ارتباطات رسانه ای شهرداری اصفهان، سید حمیدرضا ابطحی با اشاره به تطابق شرایط و امکانات سازمان فاوا شهرداری اصفهان با شرایط کرونایی، اظهار کرد: موضوع ارائه خدمات غیرحضوری و مجازی برای سازمان فاوا دور از ذهن و غیرقابل پیش بینی نبود به طوریکه در اواخر بهمن ماه سال گذشته سامانه Lcity.ir را راه اندازی کردیم و درصدد آموزش مجازی به شهروندان بودیم.
وی ادامه داد: همچنین سامانه میز خدمت شهرداری اصفهان به آدرس My.isfahan.ir نیز در مرحله تولید و اجرا بود که بروز بیماری کرونا سبب تسریع و تسهیل آن شد.
مدیرعامل سازمان فاوا با بیان اینکه ما در سازمان فاوا با بروز شرایط کرونا غافلگیر نشدیم، اضافه کرد: در این شرایط مجبور شدیم به موضوع خدمات غیرحضوری، اولویت بیشتری بدهیم و امور مرتبط را سرعت بخشیم؛ قبلا هم بانکها و بیمه ها خدمات غیرحضوری داشتند اما شهروندان تمایل داشتند، فعالیت های خود را حضوری پیگیری کنند اما در شرایط کرونا جامعه مجبور به تغییر رویه شد و راه چند ساله فرهنگ سازی و مطالبه گری را چند ماهه طی کرد.
ابطحی با بیان اینکه با راه اندازی سامانه میز خدمت، ۱۱۸ خدمت شهرداری اصفهان در این سامانه بارگزاری شده است، گفت: از جمله خدماتی که شهروندان به ویژه در ایام محرم امسال به آن احتیاج داشتند، درخواست های مجوزهای مختلف بود که در این راستا در طول ۲ ماه حدود ۳۰۰ درخواست ثبت و پیگیری شد.
وی از راه اندازی سامانه های برگزاری جلسات غیرحضوری شهرداری توسط سازمان فاوا نیز خبر داد و گفت: این خدمت در حال حاضر در اختیار معاونت ها، سازمان ها و مناطق شهرداری است و حتی جلسات شورای اسلامی شهر اصفهان بر بسترهای ایجاد شده برگزار می شود و امکان حضور میهمانان شورای شهر به صورت غیرحضوری در این جلسات فراهم است.
مدیرعامل سازمان فاوا با بیان اینکه از جمله مشکلات ما در این سازمان، اعمال تحریم ها جهت خرید تجهیزات مورد نیاز و نوسانات نرخ ارز است گفت: این موضوع باعث شده بسیاری از خریدهای امسال این سازمان بلاتکلیف شود، چرا که قوانین به راحتی اجازه تغییر قیمت در قراردادهای شهرداری را نمی دهد به همین دلیل از متولیان و مسئولین امر درخواست می شود تا با اتخاذ تدابیری در برخی حوزه ها، با انجام خریدها به صورت ارزی موافقت کنند، اقدامی که هم اکنون از سوی دولت هم انجام می شود.
همکاری صاایران با شهرداری در حوزه کنترل ترافیک
مدیرعامل سازمان فاوا شهرداری اصفهان در ادامه افزود: از دیگر مشکلات ما در این حوزه این است که اجناس قاچاقی که به کشور وارد می شود، ممکن است تقلبی باشد و از کیفیت لازم برخوردار نباشد؛ همچنین بسیاری از جنس های مورد نیاز، مشابه داخلی ندارند.
وی با اشاره به همکاری سازمان فاوا با مجموعه های داخلی برای تامین تجهیزات و کمک در حوزه نرم افزاری، اظهار کرد: یکی از این مجموعه ها، مجموعه صاایران است که همکاری های مختلفی با شهرداری از جمله قرارداد سامانه یکپارچه مدیریت ناوگان اتوبوسرانی (AFC- AVL) دارد.
سازمان فاوا با بخش خصوصی رقابت نمی کند
وی در مورد حضور سازمان فاوا در مناقصه ها و مزایده های خارج از مجموعه شهرداری نیز توضیح داد: این سازمان فعلا در خارج از مجموعه شهرداری خدمتی ارائه نمی دهد و بر اساس قانون برای خدمت به شهرداری اصفهان هم نیازی به برگزاری مناقصه و مزایده ندارد، بلکه این سازمان در مقابل اعلام نیاز از سوی شهرداری اصفهان، توانمندیهای خود را بررسی و اگر به این نتیجه رسید که امکان انجام کار به صورت داخلی را ندارد، مناقصه برگزار می کند.
مدیرعامل سازمان فاوا شهرداری اصفهان تصریح کرد: سازمان فاوا رقابتی با بخش خصوصی ندارد؛ بلکه بیشتر نقش عامل چهارم یا مجری طرح را برای شهرداری ایفا می کند.
وی در مورد علت عدم حضور فاوا در پروژه های خارج از شهرداری اصفهان گفت: ما ظرفیت مازاد در این زمینه نداریم چرا که تمرکز ما بیشتر بر ارائه خدمات به شهرداری اصفهان است، اما در اساسنامه سازمان در شرایطی، اجازه قانونی برای حضور در پروژه های سایر شهرداری ها داده شده است.
ابطحی از تغییر رویکرد سازمان فاوا از ارائه خدمت به شهرداری به سمت ارائه خدمت به شهروندان خبر داد و گفت: در حال حاضر اگر بتوانیم، خدمات شهرداری را به شهروندان ارائه دهیم، بیشتر در راستای ماموریت و رسالت ما است.
امکان استفاده از سامانه های ارائه خدمات شهرداری اصفهان در سایر شهرداری ها
وی افزود: سازمان فاوا به خصوص در حوزه نرم افزاری، سامانه هایی را تولید کرده که اگر بخواهیم به شهرداریهای غیر اصفهانی ارائه کنیم برای آنها موفقیت آمیزتر است، چراکه با توجه به تولید سامانه های ما به صورت اختصاصی برای شهرداری و وجود تجربه و بلوغ لازم در تولید این سامانه ها، اگر سامانه ای در شهرداری اصفهان قابلیت اجرا داشته باشد، در شهرداری های دیگر هم آسان تر کار می کند که البته هنوز وارد این حوزه نشده ایم.
مدیرعامل سازمان فاوا شهرداری اصفهان با بیان اینکه سازمان فاوا کمک بودجه ای از شهرداری دریافت نمی کند، بلکه باید در ازای فعالیت خود درآمد ایجاد کند، اظهار کرد: توقع مدیریت ارشد شهرداری از ما این است که سازمان فاوا مستقل شده و هزینه های خود را تامین و جبران کند.
وی در مورد آموزش شهروندی از سوی فاوا تصریح کرد: درصدد هستیم طی تعامل با شهرداری و با بسترسازی ارائه بسیاری از خدمات حضوری شهرداری به مردم به صورت غیرحضوری، به کسب درآمد برسیم، ضمن اینکه شهرداری با این اقدام در ازای کاهش هزینه های خود، هزینه های زیرساختی که سازمان فاوا ایجاد کرده است را پرداخت می کند.
ابطحی ادامه داد: خدمات حضوری محدودیت ساعت و مکان دارد اما با غیرحضوری شدن فعالیت ها، عامل محدودکننده زمان و مکان در خدمات حذف می شود.
وی با اشاره به راه اندازی باشگاه و سامانه (اَپ) شهروندی در حوزه خدمات شهروندی گفت: به طور کلی با راه اندازی این امکانات، شرایطی فراهم می شود تا شهروندانی که بر اساس توسعه پایدار شهری زندگی می کنند مزایایی را دریافت کنند که این حرکت می تواند شامل استفاده از حمل و نقل عمومی تا پرداخت به موقع عوارض شود.
مدیرعامل سازمان فاوا شهرداری اصفهان با اشاره به دریافت و ارائه خدمات و مزایا برای شهروندان از طریق پروفایل شهروندی افزود: عضویت شهروندان در پروفایل شهروندی اختیاری و بستری است که میز خدمت براساس آن شکل می گیرد.
وی ادامه داد: مزیت اصلی پروفایل شهروندی دریافت خدماتی مانند استفاده از کتابخانه ها و فرهنگسراها است که سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری ارائه می دهد و هم اکنون بیش از ۱۰۰ هزار نفر پروفایل کامل شهروندی دارند.
ابطحی گفت: با اصفهان کارت، خدمات پروفایل شهروندی قابل دریافت است و ثبت نام آن از طریق سامانه profile.isfahan.ir انجام می شود.